Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Broccoli en Kip Curry

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Broccoli en Kip Curry

Omschrijving

Deze snelle broccoli en kip curry is een heerlijk en verwarmend gerecht. Met verse broccoli, kipfilet en een romige kokosmelk basis, is deze curry eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse avond. Het staat in slechts 30 minuten op tafel en is ideaal voor drukke gezinnen die toch willen genieten van een smakelijke maaltijd. De combinatie van de romige kokosmelk en pittige currypasta zorgt voor een rijke smaak die iedereen zal waarderen. Serveer het met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbekers
  • Kom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 g basmatirijst (optioneel, voor erbij)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  2. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze in 2-3 minuten glazig.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en de blokjes kipfilet toe. Bak de kip in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  4. Roer de rode currypasta door de kip en bak dit nog 1-2 minuten mee.
  5. Voeg de broccoli toe aan de pan en giet de kokosmelk erover. Breng het geheel aan de kook en laat het 5-10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de curry met de gekookte basmatirijst of naanbrood.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 40 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of spinazie voor meer kleur en voedingswaarde.
  • Gebruik zelfgemaakte currypasta door kruiden zoals komijn, koriander, gember en kurkuma te mengen met wat olie.
  • Voor een vegetarische variant kan de kip vervangen worden door tofu of kikkererwten.