Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Broccoli Quinoa Salade

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Broccoli Quinoa Salade

Omschrijving

Deze frisse Broccoli Quinoa Salade is ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met knapperige broccoli, malse quinoa, cherrytomaatjes en een lichte citroendressing is dit gerecht niet alleen gezond, maar ook heerlijk. Voeg wat feta toe voor extra smaak en maak het af met een handjevol noten voor de crunch. Perfect voor vier personen en klaar in slechts 30 minuten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Zeef
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Dressingfles of kom voor de dressing

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g quinoa
  • 400 ml water
  • 250 g broccoli (in roosjes)
  • 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 100 g feta (verkruimeld)
  • 50 g gemengde noten (bijvoorbeeld walnoten, pecannoten, of pijnboompitten)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen (sap)
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa: Spoel de quinoa onder koud water in een zeef. Breng het water aan de kook in een pan en voeg de quinoa toe. Kook gedurende 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten staan.
  2. Kook de broccoli: Breng in een aparte pan water aan de kook en blancheer de broccoli 3-4 minuten tot ze felgroen en knapperig zijn. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
  3. Maak de dressing: Meng in een kleine kom de olijfolie, het citroensap, de honing, zout en peper. Klop goed door elkaar.
  4. Meng de salade: Doe de gekookte quinoa, broccoli, cherrytomaatjes en feta in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar. Strooi de noten eroverheen.
  5. Serveer: Verdeel de salade over borden en geniet van deze snelle, gezonde maaltijd!

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 360
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 34 g
  • Vezels: 6 g

Variatietips

  • Voeg gebakken kip of kikkererwten toe voor extra eiwitten.
  • Gebruik pesto in plaats van olijfolie en citroen voor een andere smaakdimensie.
  • Maak zelf een kruidenmix door gedroogde kruiden zoals basilicum en oregano te mengen met olijfolie voor een extra kick.