Snelle Romige Chorizo Pasta met Spinazie in 20 Minuten

Omschrijving
Deze snelle romige chorizo pasta met spinazie is een waar genot voor de smaakpapillen. De pittige chorizo combineert perfect met de romige saus en de verse spinazie, waardoor dit gerecht niet alleen snel, maar ook vol van smaak is. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden, je hebt het binnen 20 minuten op tafel!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijv. penne of spaghetti)
- 200 g chorizo, in blokjes
- 150 g verse spinazie
- 200 ml slagroom
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af in een vergiet en zet apart.
- Verhit de olie: Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur.
- Bakken van chorizo: Voeg de chorizo toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten tot de blokjes mooi bruin en knapperig zijn.
- Ui en knoflook toevoegen: Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten mee tot de ui zacht is.
- Saus maken: Giet de slagroom in de pan en roer goed door. Laat de saus 2-3 minuten zachtjes koken totdat deze iets is ingedikt.
- Spinazie toevoegen: Voeg de verse spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
- Pasta mengen: Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
- Afmaken: Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door.
- Serveren: Serveer de pasta direct in diepe borden en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en een snufje peper.
Voedingswaarden
Per portie (op basis van 4 porties): 450 kcal, 25 g eiwitten, 30 g koolhydraten, 25 g vet.
Variatietips
- Vervang de spinazie: Probeer ook andere bladgroenten zoals rucola of boerenkool voor een andere smaak.
- Kruidigheid toevoegen: Voor extra pit kun je een snufje chilivlokken toevoegen tijdens het bakken van de chorizo.
- Zelfgemaakte pesto: Maak je eigen pesto met basilicum, noten en olie voor een extra smaakdimensie.
- Vegan variant: Vervang de chorizo door vegan chorizo of champignons en gebruik plantaardige room voor een veganistische versie.