Snelle Gegrilde Kip met Mango Salsa

Omschrijving
Deze snelle gegrilde kip met mango salsa is een frisse en smaakvolle maaltijd. De kipfilet wordt gemarineerd in limoen en kruiden, waarna hij wordt gegrild tot perfectie. De mango salsa, gemaakt van verse mango, rode ui, koriander en limoen, geeft een tropische twist. Serveer met een groene salade voor een lichte avondmaaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets (ongeveer 600 gram)
- 2 limoenen (sap en rasp)
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld kerrie of rode currypasta)
- 1 rijpe mango (ongeveer 300 gram)
- 1 rode ui
- 1/2 bosje verse koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een groene salade als bijgerecht
Bereidingswijze
- Marinade maken: Pers de limoenen uit en meng het sap met de currypasta, olijfolie, zout en peper in een mengkom. Voeg de kipfilets toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit minimaal 15 minuten marineren.
- Mango salsa bereiden: Snijd de mango, rode ui en koriander fijn. Meng dit in een andere kom en voeg het limoensap en een snufje zout toe. Zet opzij.
- Kip grillen: Verhit de grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de gemarineerde kipfilets gedurende 6-7 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en volledig doorgegaard zijn.
- Serveren: Snijd de gegrilde kip in plakken en serveer met de mango salsa ernaast. Voeg desgewenst een groene salade toe.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350 kcal
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 25 g
Variatietips
- Vervang de mango door ananas voor een andere tropische smaak.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander en kurkuma te mengen met olie en knoflook.
- Voeg extra groenten toe aan de salsa, zoals paprika of komkommer voor extra crunch.