Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gehaktballetjes in Tomatensaus

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Gehaktballetjes in Tomatensaus

Omschrijving

Maak in een handomdraai deze smakelijke gehaktballetjes in tomatensaus. Met rundergehakt, ui, knoflook en Italiaanse kruiden, zijn ze binnen 25 minuten klaar. Serveer met spaghetti of een frisse salade voor een complete maaltijd. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Een grote koekenpan
  • Een snijplank
  • Een scherp mes
  • Een kom
  • Een houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 ml tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels pesto)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram spaghetti (optioneel)
  • Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (indien gebruikt).
  2. Gehaktballetjes maken: Meng in een kom het rundergehakt met de fijngehakte ui, geperste knoflook, zout en peper. Vorm met je handen kleine balletjes van het mengsel.
  3. Bakken: Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
  4. Saus toevoegen: Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden (of pesto) toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
  5. Serveren: Serveer de gehaktballetjes met de spaghetti en garneer eventueel met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 40g

Variatietips

  • Voeg wat extra groenten toe aan de saus, zoals courgette of paprika, voor meer smaak en vezels.
  • Gebruik zelfgemaakte kruidenmixen of currypasta in plaats van kant-en-klare kruiden voor een unieke smaak.
  • Varieer met verschillende soorten gehakt, zoals kip- of varkensgehakt.