Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gestoofde Kip met Groenten en Kruiden

4.2
Klik om te beoordelen

Snelle Gestoofde Kip met Groenten en Kruiden

Omschrijving

Geniet van dit smakelijke gerecht met gestoofde kip, wortelen, paprika en courgette. De combinatie van verse kruiden zoals tijm en rozemarijn geeft dit gerecht een heerlijke smaak. Serveer het met zilvervliesrijst voor een complete maaltijd. Dit recept is snel en eenvoudig te bereiden, perfect voor een doordeweekse avond.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan met deksel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kipfilet
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels currypasta (of pesto)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • Peper naar smaak
  • 250 g zilvervliesrijst

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de wortelen in dunne plakjes, de paprika in blokjes en de courgette in halve maantjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de wortelen, paprika en courgette toe aan de pan en bak dit nog eens 5 minuten mee.
  4. Roer de currypasta (of pesto) door de groenten en kip, voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven totdat de groenten gaar zijn en de kip volledig doorgekookt is.
  6. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Serveer de gestoofde kip met de groenten op een bedje van zilvervliesrijst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 40 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door zelfgemaakte kruidenmixen met bijvoorbeeld knoflook, gember en koriander voor extra smaak.
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of spinazie voor meer variatie en voedingsstoffen.
  • Dit gerecht is ook heerlijk met quinoa of couscous in plaats van zilvervliesrijst.