Snelle Gestoofde Lamsvlees met Groenten

Omschrijving
Geniet van een heerlijke en snelle gestoofde lamsvlees maaltijd. Dit gerecht is perfect voor doordeweeks en brengt een rijke, smaakvolle ervaring op tafel. Het malse lamsvlees wordt gestoofd met wortelen, uien en aardappelen in een kruidige bouillon. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een verwarmende maaltijd, ideaal voor een drukke avond. Met een bereidingstijd van slechts 30 minuten is dit gerecht zowel eenvoudig als snel te maken.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote braadpan of stoofpan
- Snijplank
- Kookpan voor aardappelen
- Houten lepel
- Mes
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram lamsvlees (schouder of bout), in blokjes
- 4 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 3 wortelen, in plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 ml runderbouillon
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld milde of pittige)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg het lamsvlees toe en bak het rondom bruin, dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig is, ongeveer 3 minuten.
- Roer de currypasta door het vlees en de uien en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de wortelen, aardappelen en de runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht 20 minuten zachtjes stoven.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het stoofgerecht warm met bijvoorbeeld een frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie (op basis van 4 porties):
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 30g
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg andere groenten toe zoals paprika of courgette voor meer variatie.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld komijn, koriander en paprikapoeder te mengen.
- Serveer met een stuk vers brood of rijst voor een complete maaltijd.