Snelle Gestoomde Broccoli met Kip en Pindasaus

Omschrijving
Deze smakelijke maaltijd is een combinatie van gestoomde broccoli, sappige kipfilet en romige pindasaus. Het gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar biedt ook een perfecte balans tussen eiwitten en groenten, ideaal voor een gezonde avondmaaltijd. Met de rijke smaken van de pindasaus en de knapperige broccoli is dit een gerecht dat je keer op keer wilt maken. Perfect voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Stoompan of een pan met een vergiet
- Kookpan
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet
- 500 g broccoli
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: sesamzaadjes en verse koriander voor garnering
Bereidingswijze
- Kip bereiden: Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kipfilet op middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten gaar en goudbruin.
- Broccoli stomen: Vul een pan met een beetje water en breng het aan de kook. Plaats de broccoli in de stoompan of in een vergiet boven de pan en stoom de broccoli in ongeveer 5-7 minuten totdat deze knapperig gaar is.
- Pindasaus maken: Meng in een kom de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en currypasta. Roer goed door tot een gladde saus ontstaat. Verhit deze saus in een pan op laag vuur tot het warm is.
- Serveren: Verdeel de gestoomde broccoli en de gebakken kipfilet over de borden. Lepel de pindasaus erover en garneer eventueel met sesamzaadjes en verse koriander.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 20 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, wortelen of sugar snaps voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Maak de pindasaus zelf door geroosterde pinda's te malen met een beetje olie, sojasaus en honing.
- Serveer met rijst of quinoa voor een vullendere maaltijd.