Snelle Gevulde Aardappelen met Broccoli en Kaas

Omschrijving
Deze gevulde aardappelen zijn een perfecte doordeweekse maaltijd. Met een vulling van broccoli en gesmolten kaas zijn ze zowel vullend als smakelijk. Het hele gerecht is eenvoudig te maken en staat in 40 minuten klaar. Serveer met een frisse salade voor extra crunch.
Bereidingstijd
40 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Oven
- Bakplaat
- Aluminiumfolie
- Aardappelsteker of lepel
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote aardappelen (bijvoorbeeld Bintje)
- 250 g broccoliroosjes (diepvries of vers)
- 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld een mix van jong belegen en mozzarella)
- 100 g crème fraîche
- 2 eetlepels pesto (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie (voor besprenkelen)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Aardappelen koken: Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen.
- Broccoli stomen: Kook of stoom de broccoliroosjes in een aparte pan gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Giet af.
- Aardappelen vullen: Snijd de bovenkant van elke aardappel af en lepel een deel van het vruchtvlees eruit. Meng het vruchtvlees met de broccoli, crème fraîche, pesto en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Vullen en bakken: Vul de aardappelen met het mengsel en bestrooi met de resterende kaas. Besprenkel met een beetje olijfolie. Plaats de aardappelen op een bakplaat en bedek ze met aluminiumfolie.
- Bakken: Bak de gevulde aardappelen in de oven gedurende 15 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 5 minuten, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Serveren: Serveer de gevulde aardappelen warm, eventueel met een frisse salade ernaast.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 45 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer kleur en smaak.
- Vervang de pesto door currypasta voor een pittige twist.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas te mengen in een keukenmachine.