Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gevulde Pannenkoeken met Champignons en Spinazie

4.2
Klik om te beoordelen

Snelle Gevulde Pannenkoeken met Champignons en Spinazie

Omschrijving

Geniet van deze heerlijke pannenkoeken gevuld met een romige mix van champignons en verse spinazie. Deze snelle gevulde pannenkoeken zijn perfect voor een doordeweekse maaltijd. Ze zijn eenvoudig te bereiden en zitten boordevol smaak. Serveer ze met een frisse salade voor een complete maaltijd. In minder dan 30 minuten heb je een smakelijk diner op tafel.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Spatel
  • Klopper of garde
  • Bord

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de pannenkoeken:

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • Snufje zout
  • Boter of olie voor het bakken

Voor de vulling:

  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 g verse spinazie
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels pesto
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Pannenkoekenbeslag maken: Meng in een grote kom de bloem, eieren, melk en een snufje zout. Klop alles tot een glad beslag.
  2. Pannenkoeken bakken: Verhit een koekenpan met een beetje boter of olie op middelhoog vuur. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot hij goudbruin is. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
  3. Vulling bereiden: Verhit in een andere pan een beetje olie en voeg de champignons toe. Bak ze tot ze zacht zijn, voeg dan de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Roer de crème fraîche en pesto erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Pannenkoeken vullen: Leg een pannenkoek op een bord, schep een lepel van de vulling in het midden en vouw de pannenkoek dubbel. Herhaal dit met de overige pannenkoeken en vulling.
  5. Serveren: Serveer de gevulde pannenkoeken warm met een frisse salade.

Voedingswaarden (per pannenkoek)

  • Calorieën: 250
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Voeg wat geraspte kaas toe aan de vulling voor extra smaak.
  • Vervang de pesto door een andere smaakmaker zoals currypasta voor een pittige twist.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie te mengen in een keukenmachine.