Snelle Gevulde Pannenkoeken met Spinazie en Feta

Omschrijving
Deze snelle pannenkoeken zijn gevuld met een romige mengsel van spinazie en feta. Ze zijn perfect voor een doordeweekse avond en kunnen snel worden bereid. Serveer ze met een frisse salade voor een complete maaltijd. Met een kooktijd van slechts 30 minuten is dit gerecht ideaal voor drukke dagen.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Mengkom
- Garde of lepel
- Lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- 600 ml melk
- 1/2 theelepel zout
- 300 gram verse spinazie
- 200 gram feta
- 100 ml kookroom
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Pannenkoekenbeslag maken: Meng in een grote kom de bloem, eieren, melk en zout met een garde tot een glad beslag.
- Pannenkoeken bakken: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan om het beslag gelijkmatig te verspreiden. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Vulling bereiden: Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie en voeg de spinazie toe. Bak totdat de spinazie geslonken is. Voeg de feta en kookroom toe en roer goed door. Kruid met peper en zout.
- Pannenkoeken vullen: Neem een pannenkoek, leg een lepel van de spinazie-feta vulling in het midden en vouw de pannenkoek dubbel. Herhaal dit voor de overige pannenkoeken.
- Serveren: Serveer de gevulde pannenkoeken warm met een frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 20g eiwit, 50g koolhydraten, 15g vet.
Variatietips
- Voeg 1 eetlepel pesto toe aan de spinazie-vulling voor extra smaak.
- Je kunt ook andere groenten zoals champignons of paprika toevoegen aan de vulling.
- Voor een huisgemaakte kruidenmix, meng 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde basilicum en een snufje knoflookpoeder.