Snelle Gevulde Sandwiches

Omschrijving
Deze heerlijke sandwiches zijn snel te bereiden en perfect voor een doordeweekse avond. Gevuld met romige avocado, sappige tomaat en knapperige sla, bieden ze een gezonde maaltijd. Serveer met een frisse dressing en geniet van een smakelijke avond! Met een combinatie van smaken en texturen zullen deze sandwiches een echte hit zijn bij het hele gezin.
Bereidingstijd
Totaal: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 10 minuten
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Lepel
- Grillpan of broodrooster
- Servies
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 2 rijpe avocado's
- 2 grote tomaten
- 4 handjes gemengde sla
- 4 eetlepels pesto
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 4 plakjes kaas (bijv. jonge kaas of mozzarella)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak de avocado's met een vork in een kom en voeg het citroensap, zout en peper toe. Meng goed door elkaar.
- Tomaten snijden: Snijd de tomaten in plakken.
- Brood roosteren: Rooster de sneetjes brood in een grillpan of broodrooster tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Beleggen: Besmeer elk sneetje brood met een eetlepel pesto. Voeg een laagje van de geprakte avocado toe, gevolgd door een paar plakken tomaat en een handje sla. Als je kaas gebruikt, leg dan een plakje kaas bovenop.
- Afsluiten: Dek de sandwiches af met een tweede sneetje brood.
- Serveren: Snijd de sandwiches doormidden en serveer direct met een frisse salade of chips.
Voedingswaarden (per sandwich)
- Calorieën: 300
- Eiwitten: 8g
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 35g
- Vezels: 5g
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een lepel currypasta toe aan de geprakte avocado.
- Gebruik verschillende soorten brood, zoals ciabatta of focaccia, voor een andere textuur.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie voor een verse smaak.