Snelle Gezonde Pasta met Spinazie

Omschrijving
Deze snelle pasta met verse spinazie en cherrytomaten is een gezonde maaltijd voor doordeweeks. Het gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook vol van smaak en kleur. De combinatie van al dente pasta, sappige cherrytomaten en voedzame spinazie zorgt voor een perfecte balans. Met een beetje knoflook, een scheutje olijfolie en wat Parmezaanse kaas maak je dit gerecht helemaal af. Serveer het met een snufje peper en zout voor extra smaak. Ideaal voor een drukke avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 20 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
- 200 gram verse spinazie
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een ruime pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Dit duurt meestal ongeveer 8-10 minuten.
- Giet de pasta af in een vergiet en bewaar een kopje van het pastawater.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin is.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer totdat deze geslonken is.
- Meng de gekookte pasta door de groenten en voeg een beetje van het bewaarde pastawater toe om het geheel smeuïg te maken.
- Breng op smaak met peper, zout en de geraspte Parmezaanse kaas. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer direct in een grote schaal en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
- Calorieën: 450 per portie
- Eiwitten: 15g
- Vetten: 12g
- Koolhydraten: 65g
- Vezels: 5g
Variatietips
- Voeg een eetlepel pesto toe voor extra smaak.
- Vervang de spinazie door andere groenten zoals courgette of broccoli.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas voor een zelfgemaakte variant.