Snelle en Gezonde Griekse Couscous Salade met Verse Groenten en Feta in 20 Minuten

Omschrijving
Deze snelle Griekse couscous salade is een kleurrijk en gezond gerecht boordevol smaak. Met verse groenten zoals komkommer, tomaat en rode ui, en romige feta, is dit een perfect doordeweeks diner. Het is niet alleen snel te bereiden, maar ook ideaal voor drukke avonden en zorgt voor een gezonde maaltijd die het hele gezin zal aanspreken.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 500 ml water
- 1 komkommer (in blokjes)
- 250 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 200 g feta (verkruimeld)
- 50 g zwarte olijven (in plakjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Bereidingswijze
- Breng het water in een kookpan aan de kook. Voeg de couscous toe en haal de pan van het vuur. Dek af en laat 5 minuten staan zodat de couscous kan garen.
- Terwijl de couscous staat, snijd je de komkommer, cherrytomaten en rode ui in de gewenste stukken.
- Meng in een grote kom de gare couscous met de gesneden groenten, zwarte olijven en verkruimelde feta.
- Voeg de olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Garneer de salade met verse peterselie voor een extra frisse smaak.
- Serveer de salade direct of laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 10 g eiwit, 25 g vet, 30 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
- Vervang feta door geitenkaas voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen dressing door olijfolie, citroensap en een beetje honing te mengen voor een zoetere toets.
- Voeg geroosterde noten toe voor extra crunch en voedingsstoffen.
- Voor een zelfgemaakte kruidenmix, meng gedroogde oregano, basilicum en tijm door de salade voor een extra smaakboost.