Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Romige Griekse Pitabroodjes met Kruidige Kip en Tzatziki in 20 Minuten

4.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Snelle Romige Griekse Pitabroodjes zijn een feest voor de smaakpapillen! De sappige, gekruide kip in combinatie met de frisse, romige tzatziki maakt dit gerecht niet alleen smaakvol, maar ook gezond. Perfect voor drukke avonden wanneer je toch wilt genieten van een heerlijke maaltijd. Serveer met een frisse salade voor een complete ervaring!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Serveerschaal

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 4 pitabroodjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse peterselie of dille voor garnering
  • Optioneel: gemengde sla

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip: Meng in een kom de kipfilet met de olijfolie, currypasta, paprikapoeder, zout en peper. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met de kruiden.
  2. Verhit de pan: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gekruide kip toe en bak deze in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en gaar. Roer regelmatig door.
  3. Maak de tzatziki: Terwijl de kip bakt, meng je in een andere kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, knoflook, citroensap, zout en peper. Roer goed door en zet even in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de pitabroodjes: Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 2-3 minuten in een droge pan of oven).
  5. Serveren: Vul de warme pitabroodjes met de gekruide kip en een lepel tzatziki. Garneer met verse peterselie of dille en serveer met een frisse salade.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 30g eiwit, 35g koolhydraten, 20g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals gesneden tomaten, sla of rode ui voor meer crunch.
  • Maak de tzatziki zelf door verse munt of dille toe te voegen voor extra smaak.
  • Voor een vegetarische versie kun je de kip vervangen door gegrilde halloumi of kikkererwten.