Snelle Groente Ovenschotel met Aardappelen

Omschrijving
Deze ovenschotel is gevuld met seizoensgroenten, aardappelen en een romige saus. Het is een makkelijke en snelle manier om een voedzame maaltijd voor het hele gezin te maken. De combinatie van de groenten en de aardappelen in een romige saus zorgt voor een heerlijke en verzadigende maaltijd. Serveer het met een frisse salade voor een compleet diner.
Bereidingstijd
Totaal: 45 minuten
Bereiding: 15 minuten
Oven: 30 minuten
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Kookpan
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Oven
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram aardappelen (vastkokend)
- 400 gram seizoensgroenten (bijv. broccoli, wortelen, paprika)
- 200 ml kookroom (of plantaardige variant)
- 2 eetlepels currypasta (of pesto)
- 150 gram geraspte kaas (bijv. jong belegen)
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
- Kook de aardappelen in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten. Giet af en zet apart.
- Snijd de seizoensgroenten in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de groenten toe. Bak ze 5-7 minuten tot ze iets zachter zijn.
- Voeg de currypasta (of pesto) toe aan de groenten en roer goed door.
- Meng de kookroom door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
- Neem een ovenschaal en begin met een laag aardappelen, gevolgd door de groentemengeling. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag aardappelen.
- Strooi de geraspte kaas over de bovenste laag.
- Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 12 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 55 g
Variatietips
- Vervang de seizoensgroenten met andere groenten zoals courgette of spinazie.
- Voeg extra eiwitten toe zoals gekookte kip of linzen voor een vullendere maaltijd.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals kurkuma, komijn en gember te mengen met een beetje olie.