Romige Groente Pasta met Knoflook en Parmezaanse Kaas

Omschrijving
Deze snelle groente pasta is een kleurrijk en gezond gerecht, vol met verse groenten zoals courgette, paprika en spinazie. Gekookte pasta wordt gemengd met een lichte olijfolie-knoflooksaus en bestrooid met Parmezaanse kaas voor een romige afwerking. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond en staat in een handomdraai op tafel. Perfect voor drukke gezinnen of als je gewoon snel iets gezonds wilt maken!
Bereidingstijd
Totale tijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijv. penne of fusilli)
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 gram verse spinazie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels pesto (groen of rood)
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet de pasta af en zet apart.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurend is.
- Voeg de courgette en paprika toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is, ongeveer 2 minuten.
- Meng de gekookte pasta door de groenten en voeg de pesto toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta warm, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15g
- Vetten: 20g
- Koolhydraten: 55g
Variatietips
- Voeg andere groenten toe zoals cherrytomaten of broccoli voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Gebruik zelfgemaakte pesto voor een versere smaak. Meng hiervoor basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender tot een gladde saus.