Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Groenteburger met Avocado en Patatjes

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Groenteburger met Avocado en Patatjes

Omschrijving

Deze snelle groenteburger is perfect voor een doordeweekse avond. Gemaakt van zwarte bonen, havermout en een vleugje currypasta, is deze burger zowel voedzaam als smaakvol. Serveer met verse avocado en knapperige zoete aardappelfrietjes voor een gezonde maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat! Ideaal voor die drukke avonden wanneer je snel iets lekkers wilt maken.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • Staafmixer of keukenmachine
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Koekenpan
  • Spatel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g zwarte bonen (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
  • 100 g havermout
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. groene of rode)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 avocado, in plakjes
  • 2 grote zoete aardappels, in frietjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Optioneel: sla, tomaat, of andere toppings naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Bereid de zoete aardappelfrietjes: Meng de gesneden zoete aardappels met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Verspreid ze gelijkmatig op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Maak de groenteburgers: Doe de zwarte bonen, havermout, currypasta, ui, en knoflook in een grote mengkom. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vorm de burgers: Maak vier gelijke burgers van het mengsel.
  5. Bak de burgers: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn.
  6. Serveer: Leg de gebakken burgers op de hamburgerbroodjes, voeg plakjes avocado toe en serveer met de zoete aardappelfrietjes.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 14 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 70 g
  • Vezels: 10 g

Variatietips

  • Voor een zelfgemaakte currypasta, meng 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel koriander, 1 theelepel kurkuma, 1 teentje knoflook en een scheutje olijfolie in een blender.
  • Voeg extra groenten toe aan de burgers, zoals geraspte wortel of courgette, voor extra smaak en voeding.
  • Vervang de avocado door guacamole voor een extra romige textuur.