Snelle en Smaakvolle Indiase Kip Biryani in 30 Minuten

Omschrijving
Deze snelle Indiase kip biryani is een smaakvolle combinatie van rijst, malse kip en aromatische specerijen. Perfect voor drukke avonden, dit gerecht is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. Serveer het met een frisse raita voor een extra touch en laat je gezelschap genieten van een authentieke Indiase maaltijd in slechts 30 minuten!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan met deksel
- Koekenpan
- Houten lepel
- Maatbeker
- Snijplank
- Mes
- Kom
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gemberpasta
- 2 eetlepels Indiase currypasta (bijv. tikka masala)
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 200 g diepvrieserwten
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel citroensap
- Verse koriander, voor garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij goudbruin is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook en gemberpasta toe en bak dit 1 minuut mee tot het aromatisch is.
- Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak deze tot ze rondom bruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de currypasta erdoor en bak dit 1-2 minuten om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de basmatirijst, erwten, zout en peper toe. Roer alles goed door.
- Dek de pan af en laat het geheel op laag vuur sudderen voor 15 minuten, tot de rijst gaar is en al het vocht is geabsorbeerd.
- Haal de pan van het vuur en laat het nog 5 minuten staan met deksel erop.
- Voeg het citroensap toe en roer voorzichtig door. Garneer met verse koriander voor het serveren.
Voedingswaarden
(Een schatting per portie)
- Calorieën: 520
- Eiwitten: 32 g
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 56 g
Variatietips
- Voeg voor extra groenten spinazie of paprika toe tijdens de bereiding.
- Maak je eigen currypasta door gemalen kruiden en specerijen te mengen, zoals komijn, koriander, en kurkuma.
- Serveer met een frisse raita gemaakt van yoghurt, komkommer en munt voor een extra smaakdimensie.