Snelle Kip Curry met Bloemkool en Kikkererwten

Omschrijving
Deze snelle kip curry is perfect voor doordeweekse avonden. Met sappige kipfilet, romige kokosmelk en knapperige bloemkool, gecombineerd met kikkererwten voor extra eiwitten. Serveer met basmatirijst voor een complete maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak en voedzaam. Ideaal voor een drukke werkweek!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Kookpan voor rijst
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt
- 2 eetlepels rode currypasta
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 300 g basmatirijst
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in 5-7 minuten rondom bruin.
- Voeg de rode currypasta toe en meng goed door de kip.
- Voeg de kokosmelk en bloemkoolroosjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten sudderen tot de bloemkool gaar is.
- Roer de uitgelekte kikkererwten erdoor en verwarm nog 2-3 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de curry met de gekookte basmatirijst en garneer eventueel met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 38g
- Vet: 25g
- Koolhydraten: 50g
- Vezels: 10g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Gebruik zelfgemaakte currypasta voor een intensere smaak. Dit kan eenvoudig met een mix van specerijen, zoals komijn, koriander en gember, of gebruik pesto als alternatief voor een andere twist.
- Maak het gerecht pittiger door extra chili of sambal toe te voegen!