Snelle Kip en Groente Stoofpot

Omschrijving
Deze snelle stoofpot met kip en seizoensgroenten is een verwarmende maaltijd voor doordeweeks. De kip wordt gestoofd met wortelen, aardappelen en selderij in een smaakvolle bouillon. Het resultaat is een voedzame en smaakvolle maaltijd die in korte tijd op tafel staat. Perfect voor drukke avonden wanneer je snel iets gezonds wilt bereiden voor het hele gezin.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan met deksel
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 300 g wortelen, in plakjes
- 300 g aardappelen, in blokjes
- 200 g selderij, in stukjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels currypasta (bijv. gele of rode)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 2 minuten totdat ze glazig zijn.
- Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
- Voeg de currypasta toe en roer goed door de kip, zodat de smaken zich kunnen mengen.
- Voeg de wortelen, aardappelen en selderij toe aan de pan en roer alles goed door.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofpot heet, eventueel met wat verse peterselie erover.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, gember en chilipeper te mengen in een vijzel.
- Serveer met een frisse salade voor extra crunch.