Menu MaestroMenu Maestro

Authentieke Thaise Kip en Groentecurry met Rijst

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kip en Groentecurry

Omschrijving

Deze snelle kip en groentecurry is een smaakvol gerecht met malse kipfilet, courgette, paprika en kokosmelk. Het is eenvoudig te maken en binnen een half uur op tafel. Serveer het met rijst voor een complete maaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond! Met de combinatie van de romige kokosmelk en pittige currypasta, is dit gerecht niet alleen snel, maar ook vol van smaak.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Kookpan voor de rijst
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta (of naar smaak)
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 300 g basmatirijst
  • 500 ml water
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal zo'n 10-12 minuten.
  2. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de courgette en paprika toe aan de pan en bak deze nog eens 5 minuten mee, tot de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de rode currypasta toe en roer goed door. Giet de kokosmelk erover en laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Roer af en toe door.
  5. Serveer de curry met de gekookte basmatirijst. Garneer eventueel met verse koriander of limoenpartjes.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 480
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 50 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie, broccoli of wortels voor meer variatie.
  • Vervang de kip door tofu of kikkererwten voor een vegetarische variant.
  • Maak je eigen currypasta door gebruik te maken van specerijen zoals kurkuma, komijn, en gember, en meng deze met wat olie. Dit kan een leuke variatie zijn voor de avontuurlijke thuiskok!