Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip en Groentestoofpot

4.4
Klik om te beoordelen

Snelle Kip en Groentestoofpot

Omschrijving

Deze Snelle Kip en Groentestoofpot is een heerlijk en gezond gerecht, vol met verse groenten en malse kip. De combinatie van paprika, courgette en wortel zorgt voor een kleurrijke maaltijd. Kruid het geheel met Italiaanse kruiden voor extra smaak. Serveer met een stukje volkorenbrood voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook perfect voor een doordeweekse avond. Het is voedzaam, smaakvol en brengt de familie samen aan tafel.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels pesto)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Volkorenbrood, om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze goudbruin, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de paprika, courgette en wortels toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee.
  4. Roer de tomatenpuree en Italiaanse kruiden (of pesto) erdoor en meng goed.
  5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de stoofpot warm met een stukje volkorenbrood.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 380
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 35 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg andere seizoensgroenten toe zoals spinazie of champignons voor extra variatie.
  • Gebruik zelfgemaakte currypasta of pesto voor een authentieke smaak.
  • Serveer met quinoa of rijst in plaats van volkorenbrood voor een andere twist.