Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip en Paprika Stoofpot

4.2
Klik om te beoordelen

Snelle Kip en Paprika Stoofpot

Omschrijving

Deze snelle kip en paprika stoofpot is een smaakvolle en gezonde optie voor doordeweeks. Gemaakt met malse kipfilet, kleurrijke paprika’s, ui, knoflook en een vleugje tomatenpuree, is dit gerecht in minder dan 30 minuten bereid. Het is perfect voor een drukke avond en kan geserveerd worden met rijst of volkorenbrood voor een complete maaltijd. Door gebruik te maken van kant-en-klare currypasta of pesto, bespaar je tijd en moeite zonder in te boeten op smaak.

Bereidingstijd

Totaal: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of braadpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Maatlepels
  • Kom voor het marineren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 grote paprika's (rood en geel), in reepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of gele currypasta)
  • 200 ml kokosmelk
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram rijst of 4 sneetjes volkorenbrood (voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze ongeveer 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin (ongeveer 5 minuten).
  4. Doe de paprika reepjes in de pan en bak ze 3-4 minuten mee totdat ze iets zachter worden.
  5. Roer de tomatenpuree en currypasta erdoor en bak dit 1 minuut mee.
  6. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 5-10 minuten sudderen tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking of toast het volkorenbrood.
  8. Serveer de stoofpot warm met de rijst of het brood.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 25g
  • Koolhydraten: 30g
  • Vezels: 4g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Gebruik in plaats van currypasta zelfgemaakte kruidenmixen of pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Serveer met een frisse salade voor extra crunch en vitaminen.