Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip en Venkel Schotel

4.8
Klik om te beoordelen

Snelle Kip en Venkel Schotel

Omschrijving

Deze snelle kip en venkel schotel is eenvoudig te bereiden en vol van smaak. Met sappige kipfilet, venkel en een vleugje currypasta maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijd. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 2 venkelknollen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of gele currypasta)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram rijst (bijvoorbeeld basmati of jasmijn)
  • 1 limoen (voor het serveren)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak dit 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  5. Voeg de currypasta en kokosmelk toe aan de pan. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Serveer de kip en venkel schotel met de gekookte rijst en een partje limoen.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 450 per portie
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 40g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een Italiaanse twist.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette.
  • Maak je eigen kruidenmix door 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel kurkuma en 1 eetlepel paprika poeder te mengen.
  • Serveer met een frisse salade van gemengde bladeren, komkommer en cherrytomaten voor extra crunch.