Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip Kokos Curry

4.8
Klik om te beoordelen

Snelle Kip Kokos Curry

Omschrijving

Deze snelle kip kokos curry is een heerlijk en voedzaam gerecht vol smaak. Met malse kipfilet, romige kokosmelk, verse courgette en kleurrijke paprika maak je binnen 30 minuten een smakelijke maaltijd. Het is perfect voor een doordeweekse avond en kan geserveerd worden met rijst of naanbrood voor een complete ervaring. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook een ware smaakexplosie die iedereen aan tafel zal waarderen.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel
  • Kookpan voor de rijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetlepels rode currypasta (of naar smaak)
  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 200 g rijst (of naanbrood)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal 10-15 minuten.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze gedurende 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de rode currypasta toe aan de kip en roer goed door, zodat de kip gelijkmatig bedekt is.
  5. Voeg de courgette en paprika toe en roerbak alles nog eens 3-4 minuten.
  6. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed mengen.
  7. Serveer de curry met de gekookte rijst of naanbrood. Garneer eventueel met verse koriander.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 550 calorieën, 30 g eiwit, 25 g koolhydraten, 40 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie, broccoli of wortelen voor meer variatie.
  • Gebruik zelfgemaakte currypasta door een mix van specerijen en kokosmelk te mengen.
  • Voor een pittigere versie, voeg verse chili toe of gebruik een hete currypasta.