Snelle en Gezonde Kip Teriyaki Bowl met Rijst - Binnen 25 Minuten

Omschrijving
Deze snelle en gezonde kip teriyaki bowl is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Met malse stukjes kip in een zoete, sticky teriyakisaus, samen met gestoomde rijst en knapperige groenten, heb je binnen 25 minuten een smakelijke en voedzame maaltijd op tafel staan. Ideaal voor drukke gezinnen die toch gezond willen eten!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Kookpan voor rijst
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel of spatel
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 250 g rijst (bijvoorbeeld basmati of jasmijn)
- 200 g broccoli, in roosjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 wortels, in dunne schijfjes
- 4 eetlepels teriyakisaus (bijv. van de Albert Heijn of Jumbo)
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
- 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel voor garnering)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal zo'n 10-15 minuten.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in 5-7 minuten gaar en goudbruin. Voeg indien nodig zout en peper toe.
- Haal de kip uit de pan en zet apart. Voeg de resterende olie toe aan de pan en voeg de broccoli, paprika en wortels toe. Roerbak de groenten 3-4 minuten tot ze knapperig zijn, maar nog steeds een mooie kleur hebben.
- Voeg de kip weer toe aan de pan en giet de teriyakisaus erover. Roer goed door en laat het geheel nog 2-3 minuten op laag vuur staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer de kip teriyaki met de gekookte rijst en garneer met sesamzaadjes als je dat wilt.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of taugé voor meer variatie.
- Voor een pittige kick, voeg een theelepel chilivlokken toe aan de teriyakisaus.
- Maak je eigen teriyakisaus door sojasaus, honing, gember en knoflook te mengen.