Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kiprijst met Soja en Groenten in 15 Minuten

2.7
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle kiprijst met soja en groenten is het perfecte doordeweekse gerecht voor drukke avonden. Binnen slechts 15 minuten zet je een smaakvol en voedzaam diner op tafel dat boordevol umami-smaak zit dankzij de sojasaus. Voeg je favoriete groenten toe voor extra kleur en crunch, en tover zo een heerlijke maaltijd tevoorschijn.

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Houten lepel
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g rijst (bij voorkeur basmati of jasmijn)
  • 200 g gemengde groenten (bijv. broccoli, paprika, wortel)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (2 cm), fijngehakt of geraspt
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 lente-ui, in ringetjes (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in een pan met gezouten water. Dit duurt meestal ongeveer 10-12 minuten.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe aan de pan en bak dit 1 minuut mee tot het begint te geuren.
  4. Voeg de gemengde groenten toe en bak deze 3-4 minuten mee tot ze knapperig zijn.
  5. Giet de sojasaus over de kip en groenten en roer goed door zodat alles bedekt is. Laat het nog 1-2 minuten op het vuur staan.
  6. Serveer de kiprijst met de gekookte rijst en garneer met lente-ui.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 40 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg rode peper toe voor extra pit.
  • Gebruik andere groenten zoals courgette, of snap peas voor variatie.
  • Maak je eigen currypasta om het gerecht een andere smaakdimensie te geven. Dit kan je doen door 2 eetlepels kerriepoeder, 1 eetlepel kurkuma en 1 eetlepel komijn te mengen met een beetje olie en te gebruiken in plaats van de sojasaus.