Heerlijke Snelle Lamsstoof met Kruidige Aardappelen in 25 Minuten

Omschrijving
Deze snelle lamsstoof is een waar genot voor de smaakpapillen, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met aromatische specerijen en knapperige aardappelen tover je in slechts 25 minuten een heerlijk gerecht op tafel. Dit recept is eenvoudig te maken en zit vol met smaak, waardoor het gegarandeerd een favoriet wordt in jouw keuken. Vergeet niet te genieten van de geurige aroma’s die tijdens het koken je huis vullen!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Grote pan met deksel
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Aardappelstomer of kookpan
Ingrediënten
- 400 g lamsvlees (in blokjes)
- 600 g vastkokende aardappelen (bijv. Bintje)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 g wortelen (in plakjes)
- 1 blikje tomatenpuree (140 g)
- 1 el currypasta (bij voorkeur madras of tikka)
- 400 ml runderbouillon
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het lamsvlees toe en bak het circa 3-4 minuten tot het rondom bruin is.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan en bak ze 2 minuten mee tot ze glazig zijn.
- Roer de wortelen en tomatenpuree door het mengsel en bak nog een minuut.
- Voeg de currypasta en runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in een aparte pan met gezouten water gedurende 10 minuten of totdat ze gaar zijn.
- Giet de aardappelen af en voeg ze toe aan de lamsstoof. Roer alles voorzichtig door elkaar en laat nog 2 minuten staan.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Voedingswaarden
- Calorieën: 520 per portie
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voor een extra kick kun je een beetje chili toevoegen aan de currypasta.
- Voeg extra groenten zoals paprika of courgette toe voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta met vers gesneden kruiden en specerijen als je de tijd hebt, voor een nog authentiekere smaak!