Smaakvolle Snelle Marokkaanse Groene Linzensoep met Specerijen

Omschrijving
Deze snelle Marokkaanse groene linzensoep is een ware smaakexplosie! Met de combinatie van stevige linzen, frisse tomaten en een mix van specerijen, tover je binnen 25 minuten een verwarmende maaltijd op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, deze soep is niet alleen gezond maar ook vol van smaak. Voeg er een scheutje citroen aan toe voor een frisse toets!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Staafmixer (optioneel)
Ingrediënten
- 250 g groene linzen (gedroogd)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 liter groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 el Marokkaanse kruidenmix (bijv. ras el hanout)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 citroen (optioneel)
- Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Spoel de groene linzen af onder koud water en zet ze opzij.
- Snijd de ui, knoflook en wortels in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortels toe en bak nog eens 3-4 minuten.
- Voeg de groene linzen, tomatenblokjes, groentebouillon, Marokkaanse kruidenmix, komijn en paprikapoeder toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten sudderen, of totdat de linzen zacht zijn.
- (Optioneel) Pureer de soep met een staafmixer voor een romigere textuur.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje citroensap. Garneer met verse peterselie of koriander voor serveren.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 18 g eiwit, 10 g vet, 50 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten zoals spinazie of courgette toe voor meer voedingswaarde.
- Vervang de Marokkaanse kruidenmix door een kant-en-klare currypasta voor een andere smaakdimensie.
- Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.