Menu MaestroMenu Maestro

Snelle en Knapperige Molukse Nasi Goreng met Malse Kip en Verse Groenten

4.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van een heerlijke en kleurrijke Molukse nasi goreng, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Deze snelle maaltijd zit boordevol malse kip, knapperige groenten en een geurige mix van specerijen. Door de toevoeging van sojasaus en sambal krijgt dit gerecht een authentieke smaak die je niet wilt missen. Perfect voor een doordeweekse maaltijd in slechts 30 minuten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Kom

Ingrediënten

  • 300 g rijst (bij voorkeur basmati of jasmijnrijst)
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g wokgroenten (bijv. paprika, wortel, broccoli)
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sambal oelek (of naar smaak)
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze afkoelen.
  2. Verhit de plantaardige olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze goudbruin en gaar (ongeveer 5-7 minuten).
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en wokgroenten toe aan de kip en roerbak nog 3-4 minuten totdat de groenten knapperig zijn.
  4. Voeg de gekookte rijst, sojasaus, en sambal oelek toe aan de pan. Roer alles goed door en verwarm nog 2-3 minuten.
  5. Kluts de eieren in een kom en maak een ruimte in het midden van de pan. Giet de eieren in de pan en roer snel door tot ze net gaar zijn, maar nog romig.
  6. Voeg de lente-uitjes toe, breng op smaak met zout en peper, en roer alles goed door. Serveer direct op borden.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 50 g koolhydraten, 18 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals taugé of courgette voor meer variatie.
  • Gebruik in plaats van kip ook garnalen of tofu voor een vegetarische optie.
  • Maak je eigen sambal oelek door gemalen chilipepers met zout en azijn te mengen. Dit geeft je een authentieke smaak!