Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Nasi met Garnalen in Slechts 25 Minuten

4.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle nasi met garnalen is een smaakvolle en kleurrijke maaltijd die je in slechts 25 minuten op tafel zet. De combinatie van verse garnalen, knapperige groenten en geurige rijst zorgt voor een authentieke ervaring die perfect is voor een drukke doordeweekse avond. Voeg wat sojasaus en sambal toe voor een extra kick!

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Kookpan voor rijst
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 150 g diepvries doperwten
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 wortels (in dunne reepjes)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sambal oelek (naar smaak)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 bosuitjes (in ringetjes, ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze uitlekken.
  2. Verhit in een grote pan of wok de olie op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de garnalen en gemberpoeder toe. Bak de garnalen 3-4 minuten tot ze roze zijn.
  5. Voeg de paprika, wortels en doperwten toe. Roerbak alles samen gedurende 3-4 minuten tot de groenten zacht zijn maar nog knapperig.
  6. Voeg de gekookte rijst, sojasaus en sambal toe. Roer goed door zodat alles gelijkmatig gemengd is. Bak nog 2 minuten door.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de bosuitjes.
  8. Serveer direct en geniet van je snelle nasi!

Voedingswaarden

Per portie (geschat): 450 kcal, 15 g eiwit, 70 g koolhydraten, 12 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of courgette voor meer variatie.
  • Gebruik in plaats van garnalen kipfilet of tofu voor een andere eiwitbron.
  • Maak je eigen curry pasta met verse kruiden en specerijen voor een uniekere smaak.

Zorg er altijd voor dat je de ingrediënten aanpast aan je eigen voorkeuren en voorkeuren van je gasten!