Snelle Noedels met Knapperig Rundvlees, Broccoli en Oestersaus in 20 Minuten

Omschrijving
Deze snelle noedels met malse rundvlees en knapperige broccoli zijn perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met een rijke oestersaus die een heerlijke umami-smaak toevoegt, heb je in slechts 20 minuten een smaakvol diner op tafel staan. Ideaal om samen met je gezin of vrienden van te genieten!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 250 g noedels (bijvoorbeeld eiernoedels of rijstnoedels)
- 300 g rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk of rosbief), in dunne reepjes
- 200 g broccoli, in roosjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: gesneden lente-ui en sesamzaadjes voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden rundvlees toe en bak dit 2-3 minuten tot het bruin is. Zorg ervoor dat het vlees niet te lang bakt, het moet mals blijven.
- Voeg de fijngehakte knoflook en broccoli toe en roerbak dit 3-4 minuten tot de broccoli heldergroen en knapperig is.
- Voeg de gekookte noedels, oestersaus, sojasaus en suiker toe. Meng alles goed door elkaar en bak nog 1-2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met lente-ui en sesamzaadjes indien gewenst.
- Serveer warm en geniet van je maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 25 g eiwit, 60 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Vervang het rundvlees door kip of tofu voor een andere variatie.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of wortels voor meer kleur en vitamines.
- Maak je eigen oestersaus door sojasaus te mengen met een beetje suiker en sesamolie voor een gezondere optie.