Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Oosterse Groentenschotel met Tofu

4.8
Klik om te beoordelen

Snelle Oosterse Groentenschotel met Tofu

Omschrijving

Deze snelle Oosterse groentenschotel is een kleurrijk en gezond gerecht vol groenten en tofu. Met paprika, broccoli, wortels en sojasaus is dit een smaakvolle maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat. Perfect voor een doordeweekse avond. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook heerlijk voedzaam en vullend. De tofu zorgt voor een goede bron van eiwitten, terwijl de groenten boordevol vitamines zitten. Serveer het met rijst of noedels voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Spatel
  • Kookpan voor rijst/noedels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g stevige tofu
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g broccoli
  • 2 wortels
  • 200 g champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie (of zonnebloemolie)
  • 1 eetlepel currypasta (bijvoorbeeld rode of groene currypasta)
  • 200 g rijst of noedels (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog met keukenpapier.
  2. Verhit de sesamolie in de wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de tofu toe en bak deze in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes, de broccoli in kleine roosjes, de wortels in dunne plakjes en de champignons in schijfjes.
  5. Voeg de gesneden groenten en de fijngehakte knoflook toe aan de wok en roerbak dit gedurende 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn, maar nog wel knapperig.
  6. Voeg de currypasta en sojasaus toe aan de groenten en meng goed.
  7. Doe de gebakken tofu terug in de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Kook de rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking.
  9. Serveer de groentenschotel met de rijst of noedels.

Voedingswaarden

Per portie (inclusief rijst):

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe zoals courgette, sugar snaps of babymaïs voor extra variatie.
  • Vervang de tofu door tempeh of kip voor een andere eiwitbron.
  • Maak je eigen currypasta door gember, chili, knoflook, limoen en koriander te mengen in een blender.
  • Serveer met een snufje geroosterde sesamzaadjes of verse koriander voor extra smaak.