Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Ovenschotel met Aardappel en Broccoli

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Ovenschotel met Aardappel en Broccoli

Omschrijving

Deze snelle ovenschotel is een perfecte doordeweekse maaltijd. Met aardappelen, broccoli en een romige kaassaus is dit gerecht zowel voedzaam als smaakvol. Je kunt het eenvoudig in de oven bereiden en het is ideaal voor een gezin van vier personen. De combinatie van de zachte aardappelen en de knapperige broccoli, overgoten met een rijke kaassaus, zorgt voor een heerlijke maaltijd die ook nog eens snel op tafel staat.

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 45 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Steelpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g aardappelen (vastkokend)
  • 400 g broccoli (in roosjes)
  • 200 g geraspte kaas (bijv. jong belegen)
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten tot ze bijna gaar zijn. Voeg 5 minuten voor het einde de broccoli toe.
  3. Giet de aardappelen en broccoli af en zet apart.
  4. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  5. Voeg de currypasta toe en bak dit kort mee.
  6. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  7. Meng de aardappelen en broccoli door de kaassaus en schep dit in een ovenschaal.
  8. Strooi de resterende kaas over de ovenschotel.
  9. Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van het gerecht):

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 g
  • Vet: 25 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer variatie.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta, meng 2 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook en een beetje zout met een scheutje olie tot een pasta.