Romige Snelle Pasta met Abrikozen en Kruidenroomsaus in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige pasta met abrikozen en kruidenroomsaus is een perfect voorbeeld van een smaakvol gerecht dat in een handomdraai klaar is. De combinatie van de romige saus en de zoete abrikozen zorgt voor een heerlijke balans van smaken die iedereen zal waarderen. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Vergiet
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
- 200 g gedroogde abrikozen, in stukjes
- 200 ml room (slagroom of kookroom)
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels pesto)
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (ter garnering)
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olie: Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze in ongeveer 3 minuten glazig.
- Voeg knoflook toe: Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze nog 1 minuut mee tot het begint te geuren.
- Maak de saus: Voeg de stukjes gedroogde abrikozen, room en Italiaanse kruiden (of pesto) toe aan de pan. Roer goed door en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
- Meng de pasta: Voeg de gekookte pasta en de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer: Schep de pasta op borden en garneer met verse basilicum. Geniet ervan!
Voedingswaarden
Per portie: 540 kcal, 20 g eiwit, 65 g koolhydraten, 22 g vet
Variatietips
- Vervang de gedroogde abrikozen door andere gedroogde vruchten zoals vijgen of cranberries voor een andere smaak.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender te mixen. Dit geeft een extra frisse smaak aan de saus!