Romige Snelle Pasta met Blauwe Kaas en Champignons in 15 Minuten

Omschrijving
Deze romige pasta met blauwe kaas en champignons is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Binnen slechts 15 minuten zet je een heerlijke maaltijd op tafel die zowel comfort als smaak biedt. De combinatie van de romige saus en de aardse champignons maakt dit gerecht tot een waar genot voor de smaakpapillen. Voeg een frisse salade toe en je hebt een compleet diner!
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Snijplank
- Scherp mes
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijv. penne of fusilli)
- 200 g blauwe kaas (bijv. Gorgonzola of Roquefort)
- 250 g champignons (bijv. kastanjechampignons), in plakjes
- 200 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut totdat deze geurig is.
- Voeg de plakjes champignons toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe aan de pan. Roer goed door en laat het 2-3 minuten sudderen.
- Verkruimel de blauwe kaas in de saus en roer tot deze volledig gesmolten en gemengd is. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed door, zodat de pasta goed bedekt is met de romige saus.
- Serveer direct, garneer eventueel met verse peterselie voor een frisse touch.
Voedingswaarden
Per portie: 600 kcal, 25 g eiwitten, 45 g koolhydraten, 35 g vet
Variatietips
- Voeg wat spinazie of rucola toe aan de saus voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Vervang de blauwe kaas door Parmezaanse kaas voor een milder smaakprofiel.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie te mengen in een keukenmachine en gebruik dit in plaats van de blauwe kaas voor een andere smaakdimensie.