Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Broccoli

2.8
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Broccoli

Omschrijving

Deze snelle pasta met broccoli is een heerlijke en gezonde maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Met een combinatie van al dente gekookte pasta, knapperige broccoli, aromatische knoflook en romige Parmezaanse kaas, zet je binnen 20 minuten een smakelijk gerecht op tafel. Dit recept is eenvoudig te bereiden en maakt gebruik van ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn bij de supermarkt. Perfect voor gezinnen of een avond met vrienden!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Houten lepel
  • Rasp voor kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 250 gram broccoli, in roosjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Voeg de broccoli toe in de laatste 3 minuten van de kooktijd. Giet de pasta en broccoli af in een vergiet.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin is.
  3. Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de pasta in borden en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 380 kcal
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 14 g
  • Koolhydraten: 54 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals cherrytomaten of courgette voor meer kleur en smaak.
  • Voor een pittige kick, voeg een theelepel rode currypasta toe tijdens het roerbakken.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas voor een alternatieve smaakmaker.