Snelle Pasta met Broccoli en Kip

Omschrijving
Deze snelle pasta met broccoli en kip is een gezonde doordeweekse maaltijd die binnen 25 minuten op tafel staat. Het gerecht combineert malse stukjes gemarineerde kipfilet met al dente broccoli en stevige pasta. Door de toevoeging van knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas krijgt dit gerecht een heerlijke smaak. Ideaal voor een drukke avond wanneer je snel en gezond wilt koken!
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Kooklepel
- Vergiet
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 250 g broccoli, in roosjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 2 eetlepels pesto voor extra smaak
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot al dente. Voeg de broccoli in de laatste 3 minuten van de kooktijd toe. Giet af en zet apart.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak dit nog 1 minuut mee tot de knoflook geurig is.
- Meng de gekookte pasta en broccoli door de kip in de pan. Voeg de resterende olijfolie, zout, peper en eventueel de pesto toe. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer de pasta in borden en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 540
- Eiwitten: 40 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 55 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voor een extra kick, voeg een theelepel rode curry pasta toe tijdens het bakken van de kip.
- Vervang de broccoli door andere groenten zoals spinazie of courgette.
- Voeg voor een extra romige textuur een scheutje room of een paar eetlepels crème fraîche toe voordat je de pasta serveert.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender te mengen.