Menu MaestroMenu Maestro

Snel Gekruide Pasta met Knaakworst en Pesto in 15 Minuten

2.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle gekruide pasta met knakworst en pesto is een smaakexplosie die je in een handomdraai op tafel hebt. De combinatie van aromatische pesto met hartige knakworstjes zorgt voor een heerlijke maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Maak het af met een snufje Parmezaanse kaas voor een extra smaakdimensie!

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 400 g knakworstjes
  • 150 g pesto (kant-en-klaar)
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal 8-10 minuten. Roer af en toe om plakken te voorkomen.
  2. Terwijl de pasta kookt, snijd je de knakworstjes in plakjes van ongeveer 1 cm.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes knakworst toe en bak ze 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  4. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg ze toe aan de koekenpan. Bak nog 2 minuten tot ze iets zachter worden.
  5. Giet de pasta af in een vergiet, maar bewaar een beetje van het kookwater.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de koekenpan met de knakworst en tomaatjes. Meng goed door.
  7. Roer de pesto erdoorheen. Als de pasta te droog is, voeg dan een beetje van het kookwater toe om de saus te verdunnen.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de pasta in diepe borden en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.

Voedingswaarden

Per portie: 450 calorieën, 20 g eiwit, 50 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Vervang de knakworstjes door vegetarische of kipvariant voor een gezondere optie.
  • Voeg gemengde groenten zoals spinazie of broccoli toe voor extra voedingsstoffen.
  • Maak je eigen pesto met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie voor een authentieke smaak!