Snelle Pasta Pesto met Kip

Omschrijving
Deze snelle pasta pesto met kip is een smaakvol gerecht dat in slechts 25 minuten op tafel staat. Gekookte pasta wordt gemengd met verse pesto, gegrilde kipfilet, cherrytomaatjes en rucola. Serveer met Parmezaanse kaas voor een extra smaakdimensie. Perfect voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Grillpan of koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Grote kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 2 kipfilets (ongeveer 400 g totaal)
- 200 g verse pesto
- 250 g cherrytomaatjes
- 100 g rucola
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de kipfilets met zout en peper en grill ze ongeveer 6-7 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en laat deze enkele minuten rusten voordat je hem in reepjes snijdt.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Meng in een grote kom de gekookte pasta, verse pesto, cherrytomaatjes en rucola goed door elkaar. Voeg de gesneden kip toe en meng nogmaals.
- Serveer de pasta in diepe borden en strooi er geraspte Parmezaanse kaas over.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 650
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 70 g
Variatietips
- Vervang de kipfilet door gegrilde garnalen of tofu voor een vegetarische optie.
- Voeg andere groenten toe zoals courgette of paprika voor extra kleur en smaak.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een blender.