Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Quinoa, Zoete Aardappel & Broccoli Roerbak in 15 Minuten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle roerbak is perfect voor drukke doordeweekse avonden! Met de zoete aardappel die een natuurlijke zoetheid toevoegt, knapperige broccoli en voedzame quinoa, maak je in slechts 15 minuten een gezond en vullend gerecht. De smaakvolle saus met currypasta geeft dit gerecht een extra kick, wat het tot een waar genot maakt!

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Kookpan voor quinoa
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Maatbekers en lepels

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 2 middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 250 g broccoli (in roosjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Limoensap (optioneel, voor serveren)
  • Verse koriander (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-12 minuten. Giet af en zet opzij.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak ze gedurende 5 minuten totdat ze beginnen te garen.
  4. Voeg de knoflook en broccoli toe aan de pan en roerbak nog eens 3-4 minuten tot de broccoli helder groen en knapperig is.
  5. Roer de rode currypasta door de groenten en giet de kokosmelk erbij. Laat het geheel nog 2 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  6. Voeg de gekookte quinoa toe aan de pan en roer goed door. Kruid met zout en peper naar smaak.
  7. Serveer het gerecht warm, eventueel gegarneerd met verse koriander en een sprankje limoensap voor extra frisheid.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 12 g eiwitten, 55 g koolhydraten, 12 g vet.

Variatietips

  • Vervang de rode currypasta door groene currypasta voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta voor een authentieke smaak door kruiden en specerijen te malen tot een pasta.
  • Dit gerecht is ook heerlijk met geroosterde noten of zaden eroverheen voor extra crunch.