Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Ratatouille met Kip

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Ratatouille met Kip

Omschrijving

Deze snelle ratatouille met kip is een kleurrijk en gezond gerecht dat vol zit met groenten zoals courgette, paprika en tomaat. De kipfilet wordt in blokjes gesneden en gebakken met de groenten in olijfolie, aangevuld met Provençaalse kruiden. Dit gerecht is eenvoudig te maken en staat in slechts 30 minuten op tafel, perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het met wat knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Kom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 300 g cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden (of 2 eetlepels kant-en-klare Italiaanse kruidenmix)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse basilicum voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de courgette en paprika's in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  4. Voeg de knoflook, courgette en paprika's toe aan de pan met kip en bak alles nog eens 5 minuten, tot de groenten beginnen te garen.
  5. Voeg de cherrytomaten en Provençaalse kruiden toe en meng goed. Kook nog een paar minuten tot de tomaten zacht zijn.
  6. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse basilicum.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 20 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voor extra smaak kun je ook een lepel pesto of currypasta toevoegen tijdens het koken.
  • Vervang de groenten naar keuze, zoals aubergine of spinazie, afhankelijk van wat je lekker vindt of in huis hebt.
  • Maak je eigen Provençaalse kruidenmix door gedroogde oregano, tijm, basilicum en rozemarijn te mengen.