Snelle Rijstschotel met Kip en Groenten

Omschrijving
Deze kleurrijke rijstschotel met kipfilet, paprika, en courgette is niet alleen gezond, maar ook snel te bereiden. Het gerecht combineert de malse smaak van kip met verse groenten en de hartige umami van sojasaus. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, deze rijstschotel is gemakkelijk te maken en staat in slechts 30 minuten op tafel. Ideaal voor drukke gezinnen die toch gezond willen eten!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Kookpan voor de rijst
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g kipfilet
- 200 g basmatirijst
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 eetlepel currypasta of pesto voor extra smaak
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten.
- Terwijl de rijst kookt, snijd je de kipfilet in blokjes. Snijd ook de paprika en courgette in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de knoflook, paprika en courgette toe aan de pan en bak alles samen nog eens 5 minuten, totdat de groenten zacht zijn.
- Roer de gekookte rijst door het kip-groentemengsel. Voeg de sojasaus toe en eventueel de currypasta of pesto. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de rijstschotel warm en geniet van je maaltijd!
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 10 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals broccoli, wortelen of erwten voor meer variatie.
- Vervang de kipfilet door tofu of tempeh voor een vegetarische versie.
- Maak je eigen currypasta door kruiden zoals komijn, koriander, gember en chili te mengen met een beetje olie.
- Voeg noten of pitten toe voor extra crunch en voedingsstoffen.