Snelle Tomaat Basilicum Salade

Omschrijving
Deze frisse tomaat basilicum salade is perfect als licht avondgerecht. Met sappige tomaten, romige mozzarella en geurige basilicum, maak je in een handomdraai een heerlijke salade. Voeg wat olijfolie, balsamicoazijn en een snufje zout toe voor extra smaak. Dit gerecht is gezond en vol van smaak, ideaal voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Grote kom
- Lepel of tang voor het mengen
Ingrediënten voor 4 personen
- 500g rijpe tomaten (bijvoorbeeld trostomaten of Roma)
- 250g mozzarella (buffelmozzarella is het lekkerst)
- 1 bosje verse basilicum
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak (optioneel)
Bereidingswijze
- Was de tomaten grondig en snijd ze in plakjes of blokjes, afhankelijk van je voorkeur.
- Snijd de mozzarella in plakjes of blokjes, gelijk aan de tomaten voor een mooi effect.
- Scheur de basilicum bladeren van de takken en voeg deze toe aan de tomaten en mozzarella in een grote kom.
- Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn. Voeg zout en eventueel peper toe naar smaak.
- Meng alles voorzichtig met een lepel of tang tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
- Serveer direct, eventueel met een sneetje vers brood.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 250
- Eiwitten: 10g
- Vetten: 18g
- Koolhydraten: 12g
- Vezels: 2g
Variatietips
- Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch.
- Gebruik pesto in plaats van olijfolie en balsamicoazijn voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen pesto met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie.
- Voeg avocado of komkommer toe voor een extra gezonde twist.