Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Turkse Pizza met Gehakt en Feta

4.7
Klik om te beoordelen

Snelle Turkse Pizza met Gehakt en Feta

Omschrijving

Deze snelle Turkse pizza met gehakt en feta is perfect voor een doordeweekse avond. Het combineren van gekruid gehakt met ui en romige feta geeft een heerlijke smaakexplosie. De knapperige pizzabodem maakt het geheel af. Serveer de pizza met een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd die eenvoudig en snel te bereiden is. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook ideaal voor drukke avonden.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Pizzasteen of bakplaat
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene curry)
  • 400 g kant-en-klare pizzabodems (2 x 200 g)
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 eetlepel azijn (bijv. balsamico of appelazijn)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de salade)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220°C (of 200°C hetelucht).
  2. Gehakt mengen: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Gehakt bakken: Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak dit rul. Voeg de currypasta toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en bak nog eens 5 minuten.
  4. Pizza beleggen: Leg de pizzabodems op een bakplaat of pizzasteen. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bodems en strooi de verkruimelde feta erover.
  5. Bakken: Bak de pizza's in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten of tot de korst goudbruin en knapperig is.
  6. Salade maken: Meng in een kom de komkommer met azijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveren: Haal de pizza's uit de oven, snijd ze in stukken en serveer met de frisse komkommersalade ernaast.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 pizza):

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 25 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Vervang de rundergehakt door kipgehakt of een vegetarische variant.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer smaak en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen kruidenmengsel door bijvoorbeeld een mix van oregano en basilicum te gebruiken in plaats van currypasta.