Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Kikkererwtenschotel

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Kikkererwtenschotel

Omschrijving

Deze snelle vegetarische kikkererwtenschotel is een voedzame en smaakvolle maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Rijk aan eiwitten en vezels door de kikkererwten, gecombineerd met een kleurrijke mix van paprika, courgette en spinazie, is dit gerecht zowel lekker als gezond. De schotel wordt op smaak gebracht met knoflook, komijn en paprikapoeder, wat zorgt voor een heerlijke, warme smaak. Serveer het met couscous of rijst voor een complete maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 150g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 200g couscous of rijst (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut, tot hij geurig is.
  3. Voeg de courgette en paprika's toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  4. Roer de kikkererwten, komijnpoeder en paprikapoeder erdoor en laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan, tot alles goed verwarmd is.
  5. Voeg de spinazie toe en roer tot deze verwelkt.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Kook intussen de couscous of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Serveer de kikkererwtenschotel warm, met de couscous of rijst ernaast.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 10g
  • Koolhydraten: 50g
  • Vezels: 12g

Variatietips

  • Voeg extra groenten zoals wortelen of broccoli toe voor meer variatie.
  • Gebruik kant-en-klare currypasta of pesto voor extra smaak, in plaats van losse kruiden.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta: meng 1 eetlepel currypasta, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook en een snufje zout in een blender tot een gladde pasta.