Menu MaestroMenu Maestro

Snelle en Gezonde Vegetarische Nasi Goreng met Verse Groenten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze snelle en gezonde vegetarische nasi goreng, boordevol verse groenten en heerlijke smaken! Dit gerecht is perfect voor drukke doordeweekse avonden en staat binnen 30 minuten op tafel. De combinatie van knapperige groenten en aromatische specerijen maakt dit een gerecht dat iedereen zal waarderen. Een persoonlijke tip: serveer met een partje limoen voor een frisse twist!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst (of jasmijnrijst)
  • 2 el olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 wortels, julienne gesneden (in dunne reepjes)
  • 150 g groene sperziebonen, in stukken van 3 cm
  • 200 g taugé
  • 3 el Indonesische sojasaus (kecap manis)
  • 2 el sambal oelek (of naar smaak)
  • 3 eieren, losgeklopt
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afkoelen en zet apart. Het is ideaal om restjes rijst van de dag ervoor te gebruiken, want die geeft de nasi meer smaak.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de rode paprika, wortels en sperziebonen toe. Roerbak alles gedurende 5-7 minuten tot de groenten knapperig maar gaar zijn.
  4. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer goed door, zodat alles goed gemengd is.
  5. Voeg de sojasaus en sambal toe en meng alles opnieuw. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
  6. Maak een ruimte in het midden van de pan, giet de losgeklopte eieren erin en roer snel om ze te laten stollen. Zorg ervoor dat de eieren niet volledig stollen, maar nog een beetje romig blijven.
  7. Voeg de taugé toe en meng alles goed door elkaar. Kook nog 1-2 minuten door tot alles goed heet is.
  8. Serveer de nasi goreng warm, garneer met lente-uitjes en eventueel een partje limoen erbij.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 12 g eiwit, 70 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of broccoli voor meer variatie.
  • Maak het gerecht pittiger met meer sambal of voeg wat verse chilipepers toe.
  • Voor een nog authentiekere smaak kun je zelf een kruidenpasta maken met gember, kurkuma en ketoembar (korianderpoeder).