Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Quinoa Bowl

4.9
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Quinoa Bowl

Omschrijving

Deze kleurrijke quinoa bowl is vol met verse groenten zoals cherrytomaten, komkommer en spinazie, aangevuld met romige avocado. Kook de quinoa in 15 minuten en meng met de groenten en een frisse citroen-dressing. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook voedzaam en vullend, ideaal voor een doordeweekse avond.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Afkoeltijd: 5 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Citroenpers (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g quinoa
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 100 g verse spinazie
  • 1 avocado, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Spoel de quinoa onder koud water in een zeef. Doe de quinoa in een kookpan met de groentebouillon.
  2. Breng de bouillon aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, tot de quinoa al het vocht heeft opgenomen.
  3. Terwijl de quinoa kookt, snijd je de cherrytomaten, komkommer en avocado in de gewenste grootte. Voeg de spinazie toe aan de groenten.
  4. Maak de dressing door olijfolie, citroensap, currypasta, zout en peper in een kom te mengen. Klop goed door.
  5. Zodra de quinoa klaar is, haal je het van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen. Roer het daarna los met een vork.
  6. Meng de quinoa met de gesneden groenten en de dressing in een grote mengkom. Verdeel het geheel over vier borden en garneer met plakjes avocado.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350 kcal
  • Eiwitten: 10 g
  • Vet: 15 g
  • Koolhydraten: 45 g
  • Vezels: 7 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, wortel of courgette voor meer variatie.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie te mengen in een blender.
  • Voor een extra eiwitbron kun je kikkererwten of linzen toevoegen aan de quinoa bowl.