Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Rijstschotel

4.2
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Rijstschotel

Omschrijving

Deze snelle vegetarische rijstschotel is een smaakvol en gezond gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Met basmati rijst, paprika, courgette en doperwten, gecombineerd met romige kokosmelk en een vleugje currypasta, is dit een heerlijk doordeweeks diner voor het hele gezin. Het gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook kleurrijk en vol van smaak. Serveer met verse koriander voor een extra kick!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g basmati rijst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g doperwten (diepvries of vers)
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels currypasta (bijv. groene of rode curry)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-12 minuten. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes paprika en courgette toe en bak deze gedurende 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  3. Voeg de doperwten toe aan de pan en bak nog eens 2 minuten.
  4. Roer de currypasta door de groenten en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel 5-7 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng de gekookte rijst door het groentemengsel en verwarm het geheel nog even door.
  7. Serveer de rijstschotel warm, gegarneerd met verse koriander.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie, broccoli of wortelen voor nog meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta, combineer knoflook, gember, komijn, korianderpoeder, kurkuma en chilipoeder in een keukenmachine met een scheutje olie.